korsnäbbar

korsnäbbar (Loxia), kraftigt byggda finkfåglar med korsad näbb, äter mest frön från barrträdskottar. I Finland häckar mindre korsnäbben (L. curvirostra) och större korsnäbben (L. pytyopsittacus). K. häckar i barrskog i hela landet i antal som varierar kraftigt beroende på tillgången på kottar. De stryker omkring flockvis, häckningstiden infaller i februari-april. Bändelkorsnäbben (L. leucoptera) har betraktats som en fåtalig gäst från ö., men har i själva verket en häckande stam som i medeltal torde omfatta ca 1 000 par (1998).

Aktörer
utgivare: Svenska folkskolans vänner
upphovsman: Main.DataConverter
ägare: Svenska folkskolans vänner
Objektet skapat och/eller period början
-.-.-
Period slutar
-.-.-
Typ
Text
Skapat 04.05.2009 av Main.DataConverter
Uppdaterat 04.05.2009 av Import