Lignell, Nicke

Lignell, Niklas ( Nicke) Christoffer, (f. 24/6 1966 Bromarv), skådespelare, studerade vid Teaterhögskolan 1987-91. Lignell är musikalisk och har en vacker sångröst, vilket gjort att han på teaterscenen ofta medverkat i musikaler och i sång- och musikprogram, bl.a. Me and my girl på Svenska teatern 1996-97 och Bengt Ahlfors Stulen lycka på Lilla teatern. Han har också medverkat i Teater Viirus, bl.a. som Aljosja i Bröderna Karamasov; sina komiska talanger visade han där i musikalen DJ.

Lignell är en charmerande personlighet med glimten i ögat och har därför ofta fått roller som pjäsens unga älskare. Detta gäller också på film, som allt mera blivit hans gebit. Han har haft huvudroller i filmer regisserade av Claes Olsson, i Underbara kvinnor vid vatten, i Akvariekärlek och i Lyckans skuggor 2005; han gjorde vidare pappan, barnens stöttepelare, i filmen Levottomat 3. Ibland har han i sina musikprogram samarbetat med sin hustru, violinisten Raakel Lignell. (f. 1966). (Margita Andergård)

Lignell spelade en av huvudrollerna, Johannes Smeds, i Claes Olssons film Colorado Avenue (2007) som bygger på Lars Sunds romaner. (red.)

Aktörer
upphovsman: JohanLindberg
ägare: Svenska folkskolans vänner
utgivare: Svenska folkskolans vänner
Ämnesord
skådespelare, personer (individer)
Objektet skapat och/eller period början
-.-.-
Period slutar
-.-.-
Typ
Text
Skapat 19.01.2011 av Johan Lindberg
Uppdaterat 19.01.2011 av Import